MAMALARI GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE SAKLAMAK İÇİN 4 İPUCU




Evcil dostlarımızın mamalarının saklanması, onların sağlıkları için çok önemli bir konudur. Mamaların yanlış saklanması nedeniyle mamalarda bozulma meydana gelerek dostumuzun sağlığını riske atabiliriz.  İşte size ve evcil hayvanınızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak birkaç mama saklama ipucu.



1. Kullanmadığınız mamaları kapaklı saklama kaplarında saklayın

Hayvanınızın kuru mamalarını serin, kuru ve oda sıcaklığının altında sıcaklıkta saklayın.  Eğer mümkünse kuru mamayı, kapağı olan özel bir plastik kapta orijinal torbasında saklayın. Yeniden doldurmadan önce saklama kaplarınızı yıkayın ve kurutun.

2. Mamayı kullanmadan önce ve sonra ellerinizi yıkayın

Nasıl ki kendimiz yemek yemeden ve yemek hazırlamadan önce ellerimizi yıkamamız gerektiğini biliyorsak aynı şekilde evde beslenen hayvanları beslemeden önce ve sonra ellerin yaklaşık 30 saniye boyunca ılık sabunlu suyla yıkanması gerekmektedir. Böylece dostumuzun maması patojen mikroorganizmalarla kontamine olmamış olur. Ayrıca olası bir şekilde mama kontamine olmuşsa bu basit adım hastalığa yakalanmanızı ve muhtemelen hastalığı başkalarına bulaştırmanızı önleyebilir.

3. Mama kaplarını yıkayın

Aynı tabaktan yemek yemek ya da yıkanmamış bardaktan defalarca su içmek istemezdiniz değil mi?  Evet, evcil hayvanınızın yiyecekleri ve su kapları için de aynı şey geçerli. Evde beslenen hayvanınızın mama kabını her gün ve su kabının da iki günde bir yıkamalısınız.

4. Mamanın son kullanma tarihini kontrol edin ve geçmemesine dikkat edin



Mamaların son kullanma tarihleri evcil dostunuzun sağlıklı beslenmesi için önemlidir. Son kullanma tarihleri genellikle mama paketinin kenarında veya tabanında bulunur. Hayvanlarınızı son kullanma tarihi geçmiş mamalarla besleme riskine girmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder