KEDİNİZİN KUM KABINI KULLANMAMASININ 5 NEDENİ




Kedinizin, tuvaletini kum kabı yerine yatağınıza ya da başka bir yere tuvaletini yapması bazı durumlarda tıbbi bir sorundan kaynaklanmaktadır.

İlk olarak, kedinizde mesane veya idrar yolları enfeksiyonu olmadığından emin olmak için veteriner hekiminize başvurun.

Kediler genellikle, vücudun çeşitli hormonal ve kimyasal dengesini etkileyebilen kaygı ve stres nedeniyle kum kabından başka yerlere tuvaletlerini yaparlar.




Kedinizin hasta olmadığı halde kum kabını kullanmamasının olası nedenleri:

Kum kabının yeri iyi olmayabilir

Kum kabı ayak altı bir yerde ya da gürültülü bir cihazın yanında olabilir.

Kediler düşük ışıkta iyi görür ancak yine de görmek için ışığa ihtiyaç duyarlar. Kediniz kum kabını karanlık bir yerde olduğu için kullanmıyor olabilir.

Daha çok kum kabı gerekiyor olabilir

Birden fazla kum kabı olsa bile yeterli olmayabilir. Bazı kediler kum kaplarını paylaşmak istemezler. Birden çok kediniz varsa, evdeki her kedi için bir çöp kutusu olması kazalara karşı iyi bir önlemdir. Yemek, su, boş kum kabı vb. için rekabet etmenin stres yaratabileceğini unutmayın.

Yavrularda idrar kontrolü tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle kazaları önlemeye yardımcı olması için kolayca erişilebilecekleri yerlerde birden çok kum kabının bulunması gerekir.

Bir yavru kediyi özellikle kum kabında veya yakınında olduğunda azarlamayın ya da cezalandırmayın. Böyle bir durumda kum kabı olumsuz çağrışıma neden olabilir ve kediniz kullanmak istemez.

Kediniz kumundan ve kum kabından rahatsız olabilir

Kum kabının şekli, içinde rahat hareket etmesini engelliyorsa kedinizin onu kullanmamasına neden olabilir.

Kedinizin tırnakları çıkarılmışsa, kedi kumuna basmak ve kumu kazmak acı verebilir, bu yüzden daha yumuşak bir zemin arar.

Ev düzeninizde bir değişiklik

Kediler istikrar sever. Günlük rutinde bize küçük ve önemsiz görünen bir değişim kedinizde olumsuz davranışları tetikleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder