EVCİL DOSTLARIMIZ İÇİN KIŞ ÖNLEMLERİ



Evcil dostunuzu kışın soğuk günlerinde daha mutlu ve güvende tutmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.



1. Köpeğinizin patilerine dikkat edin

Köpeğinizin bacakları, kuyruğu ve kulakları soğuğa karşı en hassas bölgeleridir. Kuyruk ve kulaklarını soğuktan korumak için yürüyüşlerinizi gündüz saatlerinde yapmak ve kısa tutmak dışında yapabileceğiniz çok fazla şey yokken köpek botları patiler için soğuğa karşı etkili bir korunma sağlar. Karlı günlerde kullanılan kimyasal buz çözücüler üzerinde yürüdükten sonra patilerini yalaması köpeğinizin hasta olmasına sebep olabilir. Botlar bu tehlikeye karşı da korunma sağlar. Köpeğiniz bot giymek istemiyorsa yürüyüşten sonra patilerini silin. Köpeğinizin tuza bastığını fark ederseniz, patilerini en kısa zamanda yıkayın.



2. Alınan günlük kalori miktarını ayarlama

Kış döneminde köpeğinizin aktivite seviyesine göre diyetinde ayarlamalar yapılması gerekir. Bu ayarlama iki yönde de olabilir. Örneğin karda oynamayı seven köpeğiniz sık sık dışarı çıkıyorsa, hareketliliğinin artması nedeniyle daha fazla kaloriye ihtiyacı olacaktır. Eğer köpeğiniz kış günlerinde daha az dışarı çıkıyorsa daha az kalori tüketmesi gerekir. Evcil dostunuz için en doğru diyet planını hazırlamak için veteriner hekiminize danışın.

3. Isıtıcılara karşı önlem

Köpekler ve özellikle de kediler şekerleme yapmak için sıcak yerler ararlar. Fakat dostlarımız çoğu zaman sıcaklığın ne kadar yüksek olduğunun farkında olmadıkları için evinizde buldukları bu sıcak alanlar yanık risklerini de beraberinde getirir. Kediler bir radyatörün üstüne kıvrılarak burada uyumayı tercih edebilir veya ısıtıcının üzerine atlayabilir. Kış aylarında bu yerlerin evcil dostunuzun sağlığı için erişilemez hale getirilmeli yada güvenli bir hale getirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder